MERITVE

KINEZIOLOŠKI PREGLED

Pred vsako telesno aktivnostjo je smiseln strokovni pregled. Pri kineziološkem pregledu izvedemo vprašalnik o pretekih obremenitvah, poškodbah in omejitvah, izvedemo testiranje gibljivosti glavnih mišičnih skupin, ocenimo držo, hojo in tek ter ocenimo izvedbo splošnih in osnovnih gibalnih vzorcev. Na podlagi tega sestavimo poročilo o primernosti obremenitev z napotki za trening. Kineziološki pregled je primeren tako za športnike kot tudi za rekreativce in ga priporočamo vsaki stranki pred začetkom vadbe.

KINEZIOLOŠKI PREGLED

Cena: 45€

Kontakt

TELESNA SESTAVA

Za meritve telesne sestave uporabljamo visoko-natančni večfrekvenčni analizatorje Tanito MC-780, ki je med bolj priznanimi merilnimi instrumenti za telesno sestavo. Prenosni analizator meri več kot 20 različnih parametrov telesne sestave in je primeren tako za rekreativce kot vrhunske športnike. Med drugim meri tudi odstotek maščobe, razporeditev maščobne mase po telesu, mišično maso, razporeditev mišične mase po telesu, pusto telesno težo, visceralno maščobo, vodo in razmerje vode v telesu, bazalni metabolizem ter indeks telesne mase. V ceno je vključeno individualno poročilo meritev telesne sestave z napotki za trening.

TELESNA SESTAVA

Cena: 25€

Kontakt

ODRIVNA MOČ

Meritev odrivne moči poteka na platformi Chronojump, ki meri višino skoka, čas, pospešek ter moč. Pri nas merimo različne tipe skokov, ki so primerni tako za rekreativce kot tudi za bolj specifične športnike. Med najbolj uporabljene skoke spadajo skok iz polčepa, skok z nasprotnim gibanjem, različni obteženi skoki, globinski skoki ter zaporedni oziroma spojeni poskoki. Na podlagi meritev dobimo pomembne informacije o športnikovih gibalnih sposobnostih, ki se lahko odražajo v njegovem športu ali pa so le dobra povratna informacija o napredku posameznika. V ceno je vključeno individualno poročilo rezultatov odrivne moči z napotki za trening.

ODRIVNA MOČ

Cena: 45€

Kontakt

MERITEV NATANČNIH ČASOV

Hitrost in agilnost sta nepogrešljivi gibalni sposobnosti, ki ju potrebuje vsak športnik. Meritev natančnih časov izvajamo s fotocelicami BeamTrainer, ki merijo čas natančno na tisočinko sekunde. Meritve časov so primerne tako za vrhunske športnike, ki želijo videti svoje trenutne gibalne sposobnosti ali ugotoviti svoj napredek, kot tudi za rekreativce, katerim je cilj napredovati v gibalnih sposobnostih. Glede na vaš šport ali tip aktivnosti vam lahko predlagamo testno baterijo meritve natančnih časov. V ceno je vključeno individualno poročilo rezultatov testiranja z napotki za trening.

MERITEV NATANČNIH ČASOV

  • Cena (do 3 različni testi): 45€
  • Cena (od 3 do 6 različnih testov): 65€
  • Kontakt

MERITEV VZDRŽLJIVOSTI

Vzdržljivost je sposobnost ohranjanja dolgotrajne enako intenzivne aktivnosti in je pomembna tako za športnike, kot tudi za rekreativce. Meritev vzdržljivosti opravljamo z merilnikom srčnega utripa Polar H10, s katerim lahko izračunamo tudi aerobno moč. Testiranje vzdržljivosti lahko poteka na tekaški stezi, kolesu ali v dvorani.

MERITEV VZDRŽLJIVOSTI

Cena: 40€

Kontakt